aloittaisin oman blogin. Tarkoitus on saada esille kuvia tekemistäni näpertelyistä kuten neuleista, tilkkutöistä, ompeluksista ja korttiaskartelusta. Aloitetaan ensin kuvilla viimeisen parin kuukauden aikana valmistuneista töistä.

34350.jpg

Itse asiassa tämä työ ei ole kuvassa vielä valmis, sillä tikkauksia puuttuu, mutta koska olohuoneen seinällämme oli joulun alla ankean näköinen aukko, oli työ saatava ennen pukin tuloa esille ja teinkin sen siihen vaiheeseen ettei hullu huomaa eikä viisas virka keskeneräisyyttä. Punaiset kankaat sointuivat hienosti uusiin jouluverhoihin (myös punaiset) ja joulutontun aatonaattoaamuna tuomaan mattoon (kas kummaa, sekin punainen).

34351.jpg

Pikkujouluristeilylle piti saada jotain tyylikästä, joten neuloin tämän ponchon Sirdarin Firefly-langasta. Kauan uinunut neulontainnostukseni sai taas pontta, kun löysin Ihanitsen ja kaikki upeat neuleblogit. Langat tähän työhön tilasin Englannista eivätkä ne olleet kovin edullisia. Lanka oli tosi hankalaa neuloa, telkkariakaan ei voinut katsella samanaikaisesti kun silmukat putoili ja purkautui helposti.

34355.jpg

Ihanitsen Maddaleenan ohjeella tehty keeppi ei syntynyt jämälangoista vaan ostin sitä varten ihan uutta seiskaveljestä. Jouluksi syntyi lähes samanlainen lahjaksi ystävälle.

34353.jpg

Tampereen käsityömessuilta ostin kiekon Pirtin kehräämön hahtuvalankaa ja siitä syntyi kaksinkertaisella langalla tämä Sophie-laukku. Pesin kerran 40 asteisessa farkkujen kanssa ja hyvää jälkeä syntyi.

34352.jpg

Pikkujouluristeilyllä käväistiin pikaisesti Tallinnassa ja sieltä tarttui mukaan moniväristä hahtuvalankaa josta syntyi tyttärelle oma Sophie. Neulottu kolminkertaisesta ja huovutettu kaksi kertaa 40 asteisessa.

34357.jpg

Näppispyyhkeet ja patakinnas joululahjaksi isälle jolla on jo kaikkea. Patakintaissa käytän kuumaa vasten hopeanväristä silityslautakangasta, välissä on paksu huopalevy ja päällimmäisenä vanhaa punaista farkkua. Vinonauhan ompelu on heikko lenkkini mutta harjoitus taitaa tehdä mestarin koska näissä versioissa sain ne jopa onnistumaan.

34358.jpg

Siskolle värjäsin joululahjaksi toivomansa turkoosit pyyhkeet. Kaapista nimittäin löytyy jonkin verran värjäystä varten (joskus) hankittuja valkoisia pyyhkeitä. Värinä on Semitonen turkoosi (kiitos Marjo!) ja värjäyksen tein pesukoneessa.

Täytyypä vielä hieman tutkia näitä blogin ulkonäköasioita, keksiä jostain laskuri, 'mainostaa' sivuja jne.