Värjäilyä on taas tullut kokeiltua, sekä Semitone-väreillä että edesmenneen tädin jäämistöstä löytyneillä tosi vanhoilla väreillä.

49577.jpg

Aloitetaan tummanruskeasta kankaasta (sävy nimeltään kahvi), joka on tehty sillä ikivanhalla väríllä kattilassa keittämällä, värin lisäksi 'kourallinen suolaa', kuten ohjeessa sanottiin. Korissa oleva vaaleanruskea Wool-kerä on värjätty ruskean jälkivärissä, loraus etikkaa sekaan ja hyvin tarttui. Muut ovatkin sitten reaktiiviväreillä tehtyjä, sininen kangas on itse asiassa turkoosia, vaikka ruudulla näyttääkin pikemmin vaaleasiniseltä. Värjäys tehty kangasta lasiseen suolakurkkupurkkiin tunkemalla ja väriä kankaan päälle roiskimalla, ja lopuksi vettä ja kiinnitysainetta purkki täyteen ja lämpöiseen muhimaan. Tummempi sininen lankakerä on myös turkoosia, ja vaaleampi kerä edellisen jälkivärjäyksenä syntynyt. Oikealla näkyy hieman reunaa kankaasta josta tuli aivan ihana! Mutta en valitettavasti saanut siitä kuvaa onnistumaan. Heittelin pataan kuivan kankaan päälle kaikkia värejä mitä löytyy, vettä ja kiinnitysainetta varovasti päälle enkä paljoa liikutellut. Lopputulos oli ihanan samea sekoitus kaikenlaisia sävyjä.

49574.jpg

Tässä parempi kuva langoista. Vasemmalla yllä oleva lanka on 7veljestä, jota yritin pätkävärjätä kattilassa niin että uitin ensin toista päätä sinisessä ja toista vihreässä väriliemessä ja siirsin ne sitten kattilaan ja vettä varovasti päälle. Näytti lupaavalta mutta lopputulos ei ollut haluttu, vaan veden alkaessa kuumetta värit sekoittuivat ja langasta tuli vihreänkirjavaa. Ihan kivaa silti. Punakirjava on värjätty kattilassa siten että roikutin vyyhtiä toisesta päästä kattilan päällä niin että vain osa osui väriliemeen, kuumensin ja kun väri oli tarttunut käänsin vyyhdin toisin päin toiseen väriin. Väliin jäi pieni pätkä valkoista. Ihan hauska tulos, mutta 50 g:sta Woolia ei kyllä synny kuin väriraita johonkin isompaan juttuun.

49590.jpg

49573.jpg

Sirdarin Yo-yo:sta on syntymässä pusero, takakappale on jo valmis. Valittelin aiemmassa postauksessa ettei vyötteessä ollutkaan puseron ohjetta, ja lähetinpä maahantuojalle valittelumeilin. Parin päivän päästä ohje tupsahti sähköpostiini suomeksi käännettynä. Hyvää palvelua!

Tilkkujakin olen saanut kasaan: keskospeitot lähtevät Jyväskylään ja tyyny on kaveri ihan ensimmäisessä postauksessani esitellylle seinävaatteelle. Nämä ovat nyt niitä entisiä EVOja.

49570.jpg49576.jpg