Kun nyt näyttää lupaavasti siltä että viikonloppu menee ilman tietokonetta (korjattavana) niin laitanpa pienen postauksen sienivärjäyksistä. Olin siis pari viikkoa sitten Iitin Värikeskuksen järjestämällä kurssilla jossa minun ja open lisäksi oli kolmaskin henkilö. Neljä muuta olivat peruneet tulonsa :( Eikä minulla kyllä oikein mitään sieniäkään ollut, pari hassua verihelttaseitikkiä ja samettijalka. Onneksi ope oli varautunut paremmin. Tässä verihelttaseitikki- ja veriseitikkivärjäykset: oikeanpuoleiset punaisemmat ovat veriseitikillä värjättyä alunapuretettua Nallea (valkoinen ja harmaa) ja vasemmalla puolella verihelttaseitikillä värjättyä samaa lankaa. Upeita värejä! Vasemmalla näkyy kellertävä silkkihuivi jonka ope värjäsi jollain käävällä (?). Ope voi kyllä vapaasti kommentoida jos muistan väärin.

932628.jpg

Opettajalla oli mukanaan harvinaista herkkua, hernekuukusta. Sieni muuttuu kuivuessaan aivan pölyksi ja sitä olikin vaikea saada sekoittumaan veteen: liemeen taidettiin laittaa aikalailla tiskiainetta nestejännityksen poistamiseksi. Ensimmäisestä värjäyserästä minulla ei ole vielä kuvaa, kun en meinaa saada kunnollista. Värit vääristyvät ihan omituisiksi kameralla, mutta yritän vielä viikonloppuna uudestaan. Väri on kuitenkin erittäin voimakkaan tummanruskea. Märkänä langassa oli vielä hyvin punarusertava sävy mutta huuhtelussa se hävisi. Kuumentelin ensimmäistä erää vielä kotonakin lisää että väri varmasti kiinnittyy ja niinpä minulle jäi vielä voimakkaan värinen jälkiliemi johon laitoin 150 g Woolia toiveena pipo- ja lapaslangat. Mikä upea yllätys padasta nousikaan, tavallaan epäonnistunut epätasainen värjäys mutta kuitenkin niin upeat sävyt. Ainakin omalla tietokoneellani väri on hyvin lähellä todellista. Ehdin kutomaan langasta jo rinsessapipon.

932625.jpg

Ja vielä herkkujen herkku: silkkihuivi ensimmäisestä hernekuukuskeitoksesta. Kuvat on otettu salamalla, koska salamaton kuva vääristi värit aivan tympeiksi.

932627.jpg

Viime viikonloppuna meillä vietettiin Neidin synttäreitä ja Pikku Ukon nimppareita, ja vierasjoukosta yksi saa tämän huivin synttärilahjaksi joulukuussa (koska hänellä oli hiuksissaan just samanväristä raitaa) ja edellisen postauksen krappisukat saivat uuden kodin Tampereelta.

Kirjoittelen lisää värjäyksistä kunhan saan kunnon kuvia.