Nyt on iskenyt sukkainspiraatio. Lankavarastoissani on jos jonkinmoista sukkalankaa, ja sieltä sitten poimin mieleisimmän, kun olen ensin etsinyt Ravelrystä sopivan ohjeen. Maailmalta löytyy nimittäin jos jonkinmoista sukkamallia ja niitä on kiva kokeilla, eikä (yleensä) iske edes pitkästyminen.

Tähän mennessä kohtaamistani sukkalangoista kaunein saapui Kaliforniasta asti (kun tilasin Särmälle kirjoja, oli PAKKO itsellekin tilata jotakin, jaetut postituskulut nääs). Ihanat värit ja miellyttävän tuntuinen lanka. Alemmassa kuvassa värit ovat lähempänä oikeaa, ylemmässä on liikaa sinistä.

1815995.jpg
1815992.jpg

Malli: Flutter-by (Shannon Robalino) ravlink
Lanka: Pagewood Farm Denali Hand Dyed Sock Yarn
väri Crayon
Puikot: 2,5 mm


Perhosten jälkeen teki mieli tehdä pitsineuletta ja puikoille pääsi kaunis vihreä lanka. Nämä saattavat päästä pukinpakettiin, koska tein niistä hieman omaa kokoani isommat. Tai sitten ne päätyvät Neidin kulutettavaksi (kohta 12 v ja samankokoinen jalka kuin minulla). Knit Picksin Harmony-puikot olivat aika kovilla käsieni rutistuksessa.

1815994.jpg

Malli: Socks for Veronik, Interweave Knits, Holiday 2007
(ravlink)
Lanka: Zwerger Garn Opal Uni Solid 4 ply (kai?)
Puikot: 2 mm

Näyttää siltä että puikoilla pitää olla aina yhdet sukat tulossa. Seuraavana vuorossa on indigovärjätty vaaleansininen lanka ja mallina Froot Loop Knittystä. Langasta lähtee sen verran väriä että kädet täytyy pestä joka kerta kun työn laskee käsistään. Parin viikon päästä pääsen taas indigovärjäilemään kun Värikeskuksessa on kurssi. Aloitin myös isomman projektin japanilaisesta Keito Dama -lehdestä ja Garnstudion tummanruskeasta Cotton Viscose -langasta. Haastava homma: japanilainen malli, halkeileva lanka ja pitsikuvio jota tehdään myös nurjalla kerroksella (ihan uusi juttu mulle).