tämä blogin päivitys nimittäin. Yli kuukausi on viimeisestä kirjoituksesta; räkätauti, joulu ja väsymys ovat vieneet voimat täysin. Käsitöitä olen kuitenkin ehtinyt tehdä, jospa niistä saisi jotain esiteltyä täälläkin.

Ensinnäkin kiitokset Marlille ja Maijalle, sain heiltä You Make My Day -tunnustuksen.

1214769.jpg


Sääntöjen mukaan
"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Eli palkinnon voi jakaa eteenpäin 10 henkilölle, joiden blogeista saat hyvää mieltä ja inspiraatiota sekä saavat sinut onnelliseksi täällä Blogistaniassa. Ilmoita heille kommentilla palkinnosta, jotta he voivat jakaa sitä eteenpäin. Varaudu myös siihen, että voit saada palkinnon useita kertoja.

Itse seuraan n. 100 blogia Bloglinesin kautta ja jokainen niistä inspiroi, innostuttaa tai antaa ajatuksia omalla tavallaan. Listallani on monenlaisia sekä kotimaisia että ulkomaisia kädentaitoblogeja (neulonta, tilkkutyö, nukkekoti, sisustus) ja päivittäisestä olemisesta ja elämisestä kertovia blogeja. Ruokablogit olen jättänyt suosiolla kun niistä tulee niin nälkä ;)

Särmä haastoi minut lankameemiin: kerro lempilankojesi TOP5. Vaikeaa, enhän ole kovin 'lankatietoinen' ihminen. Ja lankojen suhteen olen ollut tosi kurinalainen (hah, Mies voi olla eri mieltä). En ole lähtenyt merta edemmäksi kalaan, eli ostokset tapahtuvat lähinnä kotinurkilla Novitan Korian tehtaanmyymälässä ja lähikaupungin suppeilla lankamarkkinoilla. Kyllä sitä on taas tullut tilailtua kirjoja Japania myöten (niistä myöhemmin), mutta lankaostojen suhteen olen osannut pitää Visan kurissa. Tässä nyt nopeasti ajateltuna mielittyni ei missään tärkeysjärjestyksessä:

1. Novitan Nalle kasveilla ja sienillä itsevärjättyinä. Mielestäni Nalle on melko monipuolinen lanka, se kun ei ole liian paksua eikä liian ohutta. Suunnitelmissa on näistä langoista neule Knittyn ohjeella mutta täytyy odottaa vielä kevättä ja keittokelejä, ja värjätä lisää tummanruskeaa saksanpähkinänkuorilla.

2. Drops Alpaca on ihanan pehmeää ja värejä on paljon ja kauniita. Onnekseni näitä ei saa lähitienoilta  (ja jos saa niin älkää kertoko)  Tällä hetkellä minulla on näitä pari kerää vaaleanpunaisen sävyjä ja aloitin eilen kokeilemaan varrasvirkattua huivia.

3. Uruguaylainen Handpaintedyarn.comin Merino Bulky on ihanan pehmeää paksua merinovillaa (puikkosuositus 8). Minulla on saman tuottajan Lace Weight- ja Novelty Boucle -lankoja mutta niistä en ole yhtä innostunut kuin Merinosta. Tässä kohtaa huomasin että onhan sitä käyty merta edempänä kalassa...

4. Sukkalangoista pidän eniten Austermannin Stepistä. Sitä on ihana tikutella vaikkakin värimaailmat ei ehkä ole niitä parhaita sukkalangoista.

5. Hitsi kun tää on vaikeaa.. Mulla on aivan ilmeisesti liian suppea lankavarasto kun mitään ei tule mieleen (lankavarastoni on tätä nykyä yläkerran rappujen alla 'kauniissa' matkalaukuissa ja parissa muussa kassissa, määrässä siis ei ole puutteita, mutta laadussa kait sitten). Noh, Novitalla oli joskus männä vuosina Brilla-nimistä sekoitelankaa, joka oli ihanan tuntuista vähän kiiltäväpintaista. Siitä tein itselleni kerran kesäneuleen ja olen pitänyt siitä paljon. Sitä kun joskus vielä sais ;) Ravelryssä ois jollain tätä kaupan mutta väri ei ole oikein mun, ärhäkkä vaaleanpunainen.

Lähtisköhän tää blogiväsymys nyt tällä kirjoituksella häviämään. Ei tuo ulkoilman vähäinen valo houkuttele oikein valokuvaamaankaan. Onneks talvilomaksi on tiedossa löhöloma Kanarialla, toivottavasti säät suosii. Tähän loppuun laitan vielä kuvan epätoivoisesta risukurssikyhäelmästäni joka on olevinaan jonkinlainen kuusi. Annoin sen isälleni isänpäivälahjaksi ja joulun alla se sai koristeekseen kauniit valot.

1113984.jpg