Apupupumme sai pikkusiskon (pienempi oikealla), joka tosin ei pääse maailmaa matkaamaan, koska se jää meille ottolapseksi Neidille. Pikkuinen on tehty pyöröneuleena pienemmillä silmukkaluvuilla (vahingossa) mutta silti hän on iloinen ja pirteä uusi perheemme jäsen.

189699.jpg

Nyt on menossa ompeluinnostus. Eurokankaasta ostetusta palasta syntyi helpolla uusi pusero minulle, kaava on Moda 2/2006:sta. Helppo malli jossa etu- ja takakappaleet ovat yhtä palaa (siis hihat mukaan lukien). Kaula-aukko on huoliteltu vinonauhalla nurjalle, tosi hyvä keino saada siistiä jälkeä. Täytyykin käydä katsomassa Eurokankaan laareilla lisää kankaita.

189698.jpg

Kasvivärjäysrintamalla kokeilin raparperia (lehdet ja varret) purettamattomalle luonnonvalkoiselle Nallelle. Syntyi jonkinlaista vihertävää beigeä. Vieressä luonnonvalkoinen vertailun vuoksi. Värin kestävyydestä en kyllä tiedä, mutta onpa väliä, kokeilut ovat kivoja. Nyt on kuivumassa myös kokeilu punaisista daalian kukinnoista ja tarhakäenkaalista samassa keitoksessa, vihreää syntyi siitäkin, aika kiva sävy, mutta kuvaa ei vielä ole. Liemi oli mukavan punertavaa ja jälkiliemessä on nyt likoamassa muutaman sipulin kuori, katsotaan minkälaista sävyä siitä syntyy. Täytyykin käydä täydentämässä lankavarastoja, jotta kokeilut voivat jatkua. Eilen Mies kysyi, mitä aion värjäämistäni langoista tehdä, niitä kun on kuulemma jo jonkin verran. Menin sanattomaksi, kun en ollut moista asiaa edes miettinyt, värjäily vain on vienyt mennessään. Ensi kesänä aion osallistua kurssillekin kun meillä on tässä pitäjässä Värikeskuskin.

189700.jpg

Helenalle lähti Saksaan Tilkut-listan synttärikortti syksyisissä tunnelmissa.

184374.jpg