Tällä viikolla oli minun vuoroni saada ihania tilkkukortteja Tilkut-listan synttärivaihdossa. Katsokaapa kuinka upeita ne ovat! Ne ovat täällä Ja kiitokset muillekin minua onnitelleille!

Eilen illalla innostuin taas kerran värjäämään Woolia ja tällä kertaa kokeilin Semitonea mikroaaltouunissa. Ensin liotin lankoja vähän aikaa litrassa vettä jossa oli 1 dl etikkaa. Sitten laitoin langan mikrovuoan pohjalle ja ruiskuttelin värejä sinne sun tänne, ja varmistin että alimmaiset langatkin ovat saaneet väriä. Lopuksi lorautin pohjalle n 1 dl etikkavettä. Sitten mikrovuoan kansi päälle ja mikroon n. 4 minuutiksi. Huuhtelut kuumasta kylmään ja väriä ei lähtenyt oikeastaan yhtään. Tällaisia ovat tulokset.

81425.jpg

Päivi pyysi tarkempia neuvoja taiteltujen kankaiden värjäykseen. Tein ensin n. litran verran kiinnitysliuosta (kiehuvaan veteen) jossa oli siis 50 g suolaa ja 10-15 g (en muista tarkkaan) kiinnitysainetta. Laitoin viilipurkkeihin lorauksen tätä kiinnitysliuosta ja eri värejä. Väripurkeissa sitten dippasin taiteltujen kangasnyyttien kulmia ja sivuja siten että värineste imeytyi kankaaseen. Tämän jälkeen laitoin kangasnyytit minigrip-pussiin, pussinsuun kiinni ja sattumalta kun oli sauna lämpimänä saunan lämpöön muhimaan. Kankaat olivat pusseissa pari päivää ja sen jälkeen avasin ne ja annoin kuivua ja pesin pesukoneessa 60 asteessa. Hauskaa hommaa tämäkin!