Viikko on taas vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Flunssa meinasi yllättää, mutta sain sen torjuttua (se taisi hypätä mieheen, tuntuu olevan aika räkäisessä olotilassa).

Kerronpa teille ensin rakkaasta Pikku-ukkelistamme (3 v): tulimme eilen illalla kotiin mummolta, minä menin keittiöön omiin touhuihini, Pikku-ukkeli olohuoneeseen autoillaan leikkimään (tai niin ainakin luulin). Yhtäkkiä tajusin että on liian hiljaista, ja tiesin että Pikku-ukkeli ei ainakaan ollut mennyt yläkertaan koska sieltä ei kuulunut tappelun ääniä (10 v Neidin kanssa). Huhuilin poikaa, tämä ei vastannut mutta satuin vilkaisemaan olohuoneen vieressä olevaan työhuoneeseeni päin. Siellähän Pikku-ukkeli hymyili (hymyä josta näkee että pahoilla teillä ollaan) sakset kädessään. Kysyin, mitä tämä on tehnyt. En mitään, hän vastaa. Pikku-ukkeli kuitenkin näyttää sitä ikuisuustilkkupeitettä, jota olen tässä viimeiset 7 vuotta tehnyt häälahjaksi veljelleni. Peitossa on tikkaukset valmiit ja reunat on enää kääntämättä. Tästä suurtyöstäni ÄIJÄ oli nipsinyt reunasta saksilla (Fiskarsin vieterilliset joilla 3 v:n on myös helppo leikata)! Ja tässä kuva:

184376.jpg

Tämä oli niitä hetkiä, jolloin poika ei vähään aikaan ollutkaan kovin rakas. Täytyy nähdä kuitenkin asian positiivisetkin puolet: onneksi hän leikkasi vain reunasta eikä keskeltä, ja vielä läheltä kulmaa, joten vahinko on myös korjattavissa. Ja jäähän kummisedän ja -tädin peittoon ikuisesti muisto tästä vilpertistä.

Sitten iloisempiin asioihin:

Puutarhassa kukoistaa edelleen. Tämä minipetunia (?) oli aikamoinen rääpäle, kun sen kesäkuussa ostin. Leikkimökin seinustalla se sai olla paahteisimmat päivät hyvin suojassa ja on nyt viileämmillä keleillä oikein innostunut kukkimaan. Leikkimökki olisi maalauksen tarpeessa, mutta se kuuluu Miehen reviirille.

184375.jpg

Ystäväni täytti 39 vuotta. Hän oli toivonut lahjaksi hyvää jalkarasvaa, sitäpä siis hankin ja myös kuorintavoidetta, pikkupyyhkeen ja annoin kortin sisällä lupauksen hoitavista villasukista kun saan jostain lankaa. Eli tilasin Käsityökorista Austermannin Step-sukkalankaa (jostain blogista luin että sen kanssa olisi ollut jotain ongelmia?? en tiedä mitä). Langat eivät vielä ole tulleet.

184372.jpg

Itselleni sain sunnuntaiaamuna ommeltua fleecepuseron. Malli on jostain Modan numerosta, hiukan muunneltuna. En olekaan pitkään aikaan ommellut vaatteita, kankaita kyllä löytyisi. Ongelma vaan on löytää sopivat kaavat 160 cm:n vartalolle, josta löytyy vähän rintaa ja vatsaa.

184371.jpg

Veljen vaimo täytää viikonloppuna 50 v. Hänelle annan Novita Kid Mohairista tehdyn Salomonin solmut -huivin. Väri on vieläkin tummemman punainen mitä kuvassa on. Veljeni äsken soittikin varmistaaksen juhla-ajan ja sanoi että kuten aiemminkin, vain itsetehdyt lahjat hyväksytään. Sopii hyvin minulle!

184369.jpg

Tilkkuystävälleni Kaijalle tulee tämä lehti ja pääsin niitä kerran selailemaan. Tilasin itsellenikin täältä ja ensimmäinen numero tuli viime viikolla postiluukusta. Lehden nimi on Patchwork Lesson ja tässä numerossa oli paljon laukkuja, kuten kannesta näkyy. Tätä lehteä voisi kyllä kutsua ennemminkin kirjaksi, niin paljon ohjeita se sisältää. Hinnaksi tulee n. 18 euroa per numero kotiin toimitettuna. 

184398.jpg

Muitakin lehtiä on tullut hommattua: Filati knitting -lehden syysnumerossa oli monta mallia jotka haluaisin toteuttaa, mutta todennäköisesti ehdi kuitenkaan koskaan tehdä. Marie Claire idées -lehdessä on aivan ihania kuvia joista saa inspiraatiota. Ja Finnquiltin jäsenlehdessä on kuvia moneksi illaksi katseltavaksi.

Ensi viikolla alkaa kansalaisopiston harrastuksetkin: tilkkutyöt ja bailatino. Valitettavasti molemmat ovat tiistaina ja bailatinosta kiidän suihkun kautta tilkkutöihin puoli tuntia myöhässä.

Enää en voi lopettaa sanoihin: painun tilkkupeiton alle tikkaamaan, mutta taidan vielä neuloa vähän Silke-Tweedistä aloittamaani neuletakkia.