Syksyn ensimmäiset sukat on poimittu. Knittyn Monkey-sukkien ohje  sopisi mielestäni parhaiten yksiväriselle langalle, mutta minä nyt kuitenkin kokeilin sitä Austermanin Step-langalle. Langassa on kauniita vihreän sävyjä, mutta tuo valkoruskea raita pilaa koko homman. Mallineule oli helppo oppia ja lanka on ihanaa neuloa. Kärjen tein toisin kuin ohjeessa. Meinas mennä hermot sen neula ja lanka-päättelyn kanssa, joten kaventelin lopussa reunoista vähän useammin ja ihan nätti tuli. Muuten tein aivan ohjeen mukaan ja 2,5 mm:n puikoilla. 100 g:n kerästäkin jäi vielä aikamoinen nöttönen. Nämä sukat menevät työkaverille.

875780.jpg

Seuraavat neulomukset eivät ole minun tekemiäni, mutta haluan ne silti esitellä. Mummu teki Neidille pääkallopipon ja -lapaset. Ohjeet taitaa olla Novitan ja lankana Isoveli. Pääkallot on nyt meillä pop. Mun puolestani tuo villitys sais kyllä mennä aika nopeasti ohi.

875782.jpg

875783.jpg

Ens viikolla alkaa meillä päin kansalaisopiston ryhmätkin, tosin oman kunnan valikoima ei ole kyllä kovin monipuolinen. Enpä kyllä moneen juttuun ehtisikään, kun olen lisännyt liikuntaharrastuksia. Kansalaisopiston tilkkuryhmän sisältö muuttuu jonkin verran; tilkkuilun lisäksi ohjelmassa ovat huovutus ja lankatyöt. Ryhmässä on monta vuotta ollut aika lailla sama porukka, ja tarkoituksena ois (kai) saada vähän uutta verta joukkoon. Ihan kiva muutos minusta. Bailatinoa ois kiva jatkaa mutta se on tänäkin vuonna samaan aikaa tilkkujen kanssa, joten saapi jäädä. Lasten harrastuksetkin vievät aikaa: Neitiä viemme kaksi kertaa viikossa lähikaupunkiin balettiin, muut harrastukset löytyy onneksi kotikylältä. Pikku-ukko ei ole vielä käynyt kodin ulkopuolisissa harrastuksissa, mutta tänään alkaa Metsämörri-koulu  ja torstaina ajateltiin mennä pallokouluun. Mies ei sitten taidakaan ehtiä harrastaa...