Enpä ole aikoihin jaksanut oikein päivittää blogiani. Synttäreitä on riittänyt juhlittavaksi joka viikonloppu, nyt onneksi alkaa helpottaa. Käsitöitä olen ehtinyt aina silloin tällöin vähän tehdä, valmista vaan ei oikein synny.

Anoppi täytti 70 v, ja hänelle annoin n. 2 metriä pitkän huivin joka oli tehty tällä ohjeella. Alunperin huivin oli tarkoitus olla omalle äidilleni, mutta kun anopille ei ollut mitään ittetehtyä, päätin laittaa huivin toisen lahjan mukaan, kun se sopi niin hyvin lahjapaketin väreihin.

205428.jpg205427.jpg

Lanka on kirpparilöytö Pirta Mohair (20 % mohairia, 80 % muovia), puikot nro 5, ihan kokonaista 50 g:n kerää en saanut menemään. Vähän huonosti kuvio näkyy tuossa salamalla otetussa kuvassa. Kuviokertoja oli rinnakkain 3, joten aika joutuisasti huivi syntyi.

Shoppailla olen sentään jaksanut: alla olevassa sinisävyisessä kuvassa on Eurokankaasta ostettuja vaatekankaita. Alimpana ihanan ohutta fleeceä, sen päällä joustosamettia ja kolme ylimmäistä ovat paitatrikoita. Ylimmästä tulee todennäköisesti Neidille jotain koska siinä on kimallusta...

205431.jpg

Nyt pimeiden syyspäivien tultua on tosi vaikea saada onnistuneita kuvia, joissa värit toistuisivat oikein. Alla on kasvivärjättyjä Nalle-lankoja (alunperin luonnonvalkoinen). Oikeanpuoleinen on värjätty punaisen daalian kukinnoista ja tarhakäenkaalista keitetyllä liemellä. Sävy on mukavan vihreä. Vasemmanpuoleinen on värjätty edellisen keitoksen jälkivärillä johon oli lisätty parin keltasipulin kuoret. Ihana keltainen! Nyt taitaa kasvivärjäykset jäädä talvitauolle ja jatkan taas ensi keväänä. Olen saanut anopinkin innostumaan hommaan niin että meillä onkin ensi kesänä yhteiset keitokset. Samainen anoppi antoi minulle lainaan hienot puiset vyyhdinpuut kun tädiltäni perimät ovat korjauskunnossa sekä neulekoneen mukana tulleen kerijälaitteen! Kyllä tulee hienoja keriä (kunhan ensin ymmärsin vääntää kampea oikeaan suuntaan), mutta valitettavasti esim. Nallea ei mahdu yhdelle kerälle kuin n. 50 g. Alla olevissa kuvissa on 75 g molempia värejä, ja jouduin loput kerimään käsin.

205429.jpg

Tilasin jossain hetken huumassa lehtiä Ranskasta, kun näin jonkun muunkin niitä tilanneen. Tällaisen, tällaisen ja tällaisen sain postissa viime viikolla täältä. Ihanan söpöläisiä ohjeita!

Tänään on kansalaisopiston tilkkuryhmä: aloitin tekemään pientä Sudoku-harjoitelmaa värikkäistä batiikkikankaista. Työ on sen verran pieni, että se valmistumisesta on jopa toivoa.

Mihinkähän Vuodatus on hävittänyt käyttäjäkuvani????