Ihanaa kun meilläkin on nyt lunta, edes vähän aikaa. Viitsii jopa töissä nostaa aamulla rullaverhon ylös kun akkunasta näkyy muutakin kuin synkkä pimeys. Ehtisköhän pulkkamäkeen ennen kuin nämäkin lumet taas sulaa?

Teija ja Kati kyselivät aiemmin, miten olen tehnyt joulukortteihini tekstit. Ne on printattu mustesuihkukirjoittimella suoraan kankaalle, jonka taustalle on silitetty tueksi Freezer Paper -paprua, jota kaapistani löytyy loppuelämän kestävä rulla. Korvikkeena käy kopiopapeririisin päällyspaperi jos se on sellaista vähän kiiltävää. Paperin kiiltävä puoli silitetään kankaan nurjalle puolelle. Leikkaan kankaan ja paperin A4:n kokoiseksi ja sitten vaan tulostamaan. Homma sujui ilman ryttääntymisiä kun jätin paperilokeroon nipun paperia tukemaan kankaan syöttöä.

Sitten valmistuneisiin töihin: joulukuun alussa kudoin itselleni lapasia oranssista 7veikasta ja efektilangasta. No mitoitus ei ihan mennyt nappiin ja Neiti sai taas uuden asusteen garderoobiinsa.

336875.jpg

Tämäkin Novitan Teddystä virkattu huivi päätyi Neidin käyttöön. Lankaa meni vajaa kerä nro 8 koukulla, malli on Novitan Talvi 2006 numerosta (karsea kuva).

336872.jpg

Ostin järkyttävän hintaista silkkivillaa (mielenhäiriö?) ja värjäsin Semitonella vihreäksi. Yhtenä päivänä muistin että sain anopilta Tampereen tuliaisinakin silkkivillaa ja sekin pitäisi värjätä. Ehkä ompelutyöhuoneeni on hiukka liian sekaisin kun edes muista mitä omistan?! Tästä vihreästä teen huivin, mallikin on tiedossa mutten nyt saa päähäni nimeä, yksi näistä blogimaailman suosikkeja kuitenkin.

336874.jpg

Valmiina on kappaleet harmaaseen Silke Tweed -villatakkiin ja sininen Swallowtail Shawl odottaa pingotusta ja kappaleet luonnonvalkoisesta Popista tehtyyn palmikkopaitaan ovat odottaneet kasausta jo ainakin vuoden (ongelmana langan loppuminen, pitäisi kehittää kaula-aukkoon jotain sopivaa). Ihan Project Spectrumin helmi-maaliskuun värit, vaikken kyllä osallistukaan. Seuraavana taidan laittaa puikoille sukat itselleni ihanaisesta Regian Zansibar-sävystä.

Shoppailultakaan ei ole voinut välttyä. Amazonista tuli ja on tulossa lähes ilmaisia kirjoja (esittelyä myöhemmin) ja tilkkuystäväni pyysivät minua tilaamaan japanilaisia lehtiä itselleen, tilaus on tehty mutta enhän voinut VAIN paria lehteä tilata vaan laitoin neljä muutakin samalla tilaukseen. Novitalle pitäisi poiketa katsomaan uusia lankoja (kävin viime viikolla mutta täyttivät just hyllyjä eikä kaikkia värejä vielä ollut näytillä) ja katsomaan oisko uusi lehti ostamisen väärtti. Missään kaupassa en ole lehteä vielä nähnyt. Osallistuin myös Muoriskan järjestämään yhteistilaukseen sukkalangoista Saksasta, joten tavaraa on taas tulossa.

Puhuin vuodenalun kirjoituksessani että olen tehnyt äidilleni sukat ja huivin, mutta olin niin tohkeissani niitä viedessäni etten muistanut ottaa kuvia. Ehkä sitten joskus. Huivilanka oli Novitan mielenkiintoista Amoria ruskeasävyisenä ja siitä tuli äidilleni mieluisa ja näyttävä asuste.