Jo kolme ystävää on ihmetellyt, kun blogini ei ole päivittynyt kolmeen kuukauteen. Syynä on ollut ihan yksinkertaisesti laiskuus. Käsityörintamalla en kuitenkaan ole ollut laiska, vaan kovinkin ahkera. Koko viime vuoden ahkeruus olikin hyvästä, kun jouluna ei ollut suurempia lahjaongelmia. Anopille ja kälylle kaivoin valmiista töistä ihan täsmälahjat, mutta muille lahjottaville, jotka kokoontuivat vanhempieni luokse jouluna, annoin 'avoimet' lahjat eli pahvilaatikollisen valmiita töitä, josta kukin sai valita mieleisensä ja mielellään niin, että laatikko tulee tyhjänä takaisin. Hyvin kelpasivat sukat, lapaset, patalaput (virkatut ja ommellut), ja mitä kaikkea siellä nyt olikaan.

Tässä viimeksi valmistuneita sukkiani:

Malli: ihan perussukka

Lanka: Schachenmayr Nomotta Regia Strech Color

Menekki: 60 g

Puikot: 2,25 mm

Lanka on ostettu muistaakseni Anttilasta, se on ihan kivaa neulottavaa mutta värit ovat kerällä kyllä paljon kauniimmat kuin valmiissa sukissa.

 

Malli: Jalmari

Lanka: Novita Nalle

Menekki: 99 g (koko 43)

Puikot: 2,75 mm

Hauska malli, mutta onnistuin saamaan toisesta sukasta lyhyemmän kuin toisen (onneksi ei huomattavaa eroa).

 

Malli: perussukka 2 paria

Lanka: Novita Nalle Marjaretki mustikka

Menekki: 150 g (koot 42 ja 38)

Puikot: 3 mm

Malli: Clandestine by Cookie A.

Lanka:Zwerger Garn Opal

Menekki: 85 g

Puikot: 2,25 mm

Kaunis lopputulos, mutta näiden tekeminen oli tuskaa. Mallissa on jotenkin ihan liikaa jotain. Pidän enemmän yksinkertaisista kuvioista.

Malli: Eunice kirjasta Sock innovation

Lanka: Zwerger Garn Opal

Menekki: 60 g

Puikot: 2,25 mm

Nää on ihanat! Olisi vaan pitänyt tehdä yksi mallikerta enemmän varteen.

Malli: perussukka

Lanka: jämiä kasvivärjätyistä Zitron Trekking -langoista, kantapään kirkas oranssi on Opalia (värjätty reaktiiviväreillä)

Menekki: 69 g

Puikot: 2,5 mm

Ravelryn SKA-ryhmän joulukuun haasteena oli mm. jämälankasukat, joita innostuinkin tekemään kolmet. Nämä ovat yhdet niistä.

Malli: Stashbuster Spirals

Lanka: Ylemmässä Zitron Trekking -jämiä ja muitakin, sinisissä sinisiä jämiä

Menekki: yhteensä n. 120 g

Puikot: oranssit 2,5 mm, siniset 2,25 mm

Oranssit sukat on tehty orjallisesti ohjetta noudattaen kärjestä ylöspäin ja kantapää lyhennetyillä kerroksilla. Tätä hommaa en vielä hallitse ja sukat meinasivat jäädäkin kesken.  Siniset teinkin ylhäältä alaspäin ja homma sujui paremmin. Molemmissa kierrätetty yhtä aikaa kolmea eri lankaa. Tämä on todella mukava idea kaikkien jämälankojen tuhoamiseksi. Seuraavaksi on suunnitteilla vihreäsävyiset.

Sukkakatsaus päättyy tähän! Seuraavaksi jotain muuta.