Loppukevään ja kesän neulomuksiakaan en ole ehtinyt esittelemään vaikka niitäkin on syntynyt.

Neiti halusi itselleen viimeiseksi koulupäiväksi uuden neuleen (kun en kuulemma koskaan tee hänelle mitään..). No ei tämäkään neule ehtinyt valmiiksi oikeaksi päiväksi mutta kesän alkuun kumminkin. Kaula-aukon päättelin liian tiukaksi ja siinä sitä tuskaa olikin kun paitaa puettiin. Yleensä minulta jää korjaushommat tekemättä mutta tämä moka oli niin tiukka että pakko oli tehdä uudet päättelyt. Mallista poiketen aloitin kaula-aukon korkeammalta, koska mallissa se on melkoisen antelias.

1800775.jpg

Malli: Novita kevät 2008, malli 18
Lanka: Novita Bambu vihreä 352
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Koko: xs

Itselleni sain aikaan kesäneuleen, jota en ole käyttänyt kertaakaan. Korjattavaa riittää (eikä just nyt huvita): näin avara kaula-aukko ei minun kapeilla hartioillani oikein pysy, eli tarkoituksena olisi neuloa kaula-aukko uudestaan alkamalla se hieman myöhemmin ja kiinnittämällä (ehkä) vaikkapa puuvillanauha takakappaleen kaula-aukolle estämään turhaa venymistä, ja olkapäille vois laittaa jonkinlaiset lenkit joilla puseron saa kiinni rintsikoiden olkaimiin. Ja hihansuutkin kääntyy sisäänpäin. Suunnitelmat on nämä mutta toteutus voi jäädä ensi kesään, tai sitten joutuu purkuun.

1800778.jpg

Malli: Novita kesä 2008, malli 58
Lanka: Novita Malibu valkoinen
Puikot: 5 mm
Koko: m

Jossain vaiheessa kesää kaipasin aivotonta neulontaa isoilla puikoilla. Ravelryn kautta löytyi ohje hauskaan huiviin (ravlink).

1800770.jpg

Malli: Gathered Scarf
Lanka: jokin suomalainen ikivanha löytö kirpparilta, 50 g
Puikot: 3 ja 4,5 mm

Tein sitten toisenkin. Lanka löytyi yllättäen naapurikaupungin lankakaupasta, yllättäen siksi etten kuvitellutkaan että täällä jossain voisi olla Rowanin lankoja tarjolla ja vielä alennusmyynnissä.

1800771.jpg

Malli: Gathered Scarf
Lanka: Rowan Bamboo Soft 107 sea foam, 150 g
Puikot: 3,5 ja 5 mm