Ensimmäinen Apupupu on valmis ja valmiina lähtöön maailmalle iloisin mielin. Täytyyhän sille kuitenkin pari kaveria vielä tehdä. Tämän ensimmäisen tein 7-veljeksestä ja ohjeen mukaan kahtena kappaleena. Seuraava versio on jo syntymässä sukkapuikoilla pyöröneuleena ettei reunoihin tulisi niin karseita reikiä, josta täytteet pursuavat ulos. Toisesta pupusta on tulossa aika pieni, kun innoissani loin väärän määrän silmukoita. Ei kai se haittaisi, mutta lupasin sen kuitenkin Neidille joka on kärttänyt itselleen omaa.

165397.jpg

Innostuin tekemään kirjoille pehmokansia: vasemmalla on muistikirja ja oikealla puhelinmuistio. Puhelinmuistio on tehty värjätyistä kankaiden hulpioista.

165398.jpg 165399.jpg

Pidimme Sariannan kanssa epävirallisen paikkakuntamme neuletapaamisen. Sarianna on tilkkuystäväni ja lähdössä opiskelemaan Helsinkiin käsityönopettajaksi (kade!). Hänellä on jonkin verran enemmän neulekirjoja ja lehtiä, ja halusin vielä ottaa niistä parit malli talteen ennen kuin hän häipyy pääkaupungin tuuliin. Annoin tuon vasemmanpuoleisen kirjan hänelle jonkinlaiseksi läksiäislahjaksi ja se saattaa mennä vieraskirjakäyttöön.

Lauantaina kurvasimme perheen kanssa Tampereelle siskon synttäreille. Lahja oli pakattu violetin sävyihin ja oli saajalleen ilmeisen mieleinen.

165396.jpg

Matka Tampereelle oli rasittava: istuin takapenkillä ja katselin tienpenkkojen pietaryrttipehkoja. Voi kuinka niitä oli paljon! Enkä yhtään saanut napsittua mukaani. Värjäystarkoituksiin niitä on tarkoitus kerätä. Kukista tulee hyvää keltaista, kuulemma! Kultapiiskua löysin vanhempieni luota, siitäkin pitäisi saada keltaista. Jostain kun saisi oikein ison padan tai kattilan, minulle on vain 10 litrainen alumiininen ja siihen meinaa tarttua värit kiinni.

Viikonloppuna en ole pahemmin ehtinyt käsitöitä tekemään, kun emme ole ehtineet olla kotona. Nyt taidan vielä tikkailla vähän, taas.