Niin se vaan vierähti vuosi syksyn puolelle, vaikkei ainakaan meidän puutarhassa vielä siitä näy paljoakaan jälkeä. Kasvimaa rehottaa (rikkaruohoja), porkkanoita on popsittu ja vielä oli viime viikolla pari mansikkaakin ilmestynyt. Mustasilmäsusanna innostui helteiden loputtua kukkimaan iloisesti, vaikka osassa kukista ei ole silmiä lainkaan.

175136.jpg

Seuraava versio muistikirjan kansista on tässä. Vihreä tausta on itsevärjättyä, kuvio kannessa tilkkumaalaustekniikalla tehty.

175134.jpg

Lauantaina käytiin Neidin kanssa ostoksilla kaupungissa, tarkoituksena hankkia VAIN syysulkoilupuku. No tietäähän sen kun naiset pääsee rauhassa shoppailemaan: Tiimarin, kirpparin, Sinooperin ja Eurokankaan jälkeen olikin pusseja enemmän kannettavana. Eurokankaasta löysin euron nyssäköitä (vähän kurkin pussien sisältöjä) joissa oli erilaisia nauhoja: puuvilla- ja satiinivinonauhoja, pitsejä ja hapsunauhoja, tässä 3 euron satsi ja lisäksi euron nappipussi.

175137.jpg

Olen kaiverrellut pyyhekumeista kirurginveitsen kanssa leimasimia mm. korttiaskarteluun. Sitten hommasin linoleikkausvehkeet, ja viimeiseksi tilasin USA:sta oikein leimasinten kaiverrukseen tarkoitettua levyä. Tuotteen nimi on PZ Kut, sitä myy Stampeaz niminen nettifirma. Yhden levy koko n. 25x12 cm ja paksuus n. 0,6 mm. Minun levyni ovat valkoista B-laatua, lisäksi tilasin uuden kaiverrussetin, jonka pienin terä nro 1 on paljon pienempi uraltaan kuin Suomesta hankkimani setin pienin terä. On muuten helppoa työstää tuo PZ Kut verrattuna pyyhekumiin. Kuvan kaksi ylimmäistä leimasinta on tehty PZ Kutista, muut erilaisista pyyhekumeista. Kaikkea sitä tulee kokeiltua. Kuvien siirrosta leimasinmateriaalille: tulosta kuvan (esim. netistä löytynyt mustavalkoinen kuvio) lasertulostimella, laitan kuvion levyn päälle kuviopuoli vasten levyä ja kostutan ja hankaan kuviota taustapuolelta kynsilakanpoistoaineella (asetoni). Kuvio siirtyy tosi mukavasti kun varoo vain liikuttamasta paperia.

175135.jpg