Ensin paljon tekstiä, lopussa kuvia ja linkkejä, toivottavasti jaksatte lukea...

Siis minähän olen ihan hurahtanut japanilaisiin käsityökirjoihin. Olen tilaillut kirjoja ja lehtiä itselleni ja ystävilleni lähinnä Japanin Amazonista mutta myös suoraan yhdeltä kustantajalta (julkaisee mm. upeaa Patchwork Tshushin -lehteä). Ongelmana on ollut japaninkielen taidon puute, mutta nykyään sekään ei paljoa enää haittaa ;) Amazonin sivuilla on nykyään aika paljon englantia, mutta ongelmana on ollut yleensä löytää mm. tilkkuiluun liittyviä kirjoja. Tietenkin jos ISBN-numero on jo tiedossa, etsintäkin on helpompaa. Useita tunteja kestäneen tutkimustyön ja netissä seikkailun tuloksena olen luonut itselleni systeemin jolla kirjoja alkoi löytyä. Jos lähdette klikkailemaan alempana olevia linkkejä, suosittelen että japanin- ja kiinankieliset merkistöt ovat tietokoneellanne käytössä, jotta selailu olisi selkeämpää.

Linkki Amazonin sivulle josta löytyy käsityöaiheisia kirjoja uutuusjärjestyksessä. Amazonissa ongelmana on useiden kirjojen kansikuvien puuttuminen. Toinen linkki jossa on tilkkuaiheisia kirjoja. Amazonissa on ei vielä valitettavasti pääse katselemaan kirjojen sisäsivuja kuin vain harvoissa tapauksissa.

Viimeisintä tilaustani tehdessä eksyin vahingossa (mikä onni!) taiwanilaiselle nettisivulle jossa on loistavia kuvia japanilaisista kirjoista SISÄSIVUINEEN. Sivun vasemmassa reunassa on kansio-kuvakkeita joista pääset tutkimaan aihepiireittäin kirjoja (kun klikkaat edellistä linkkiä näet vasemmassa reunassa avoinna olevan kansion kuvakkeen, sen alla on käsityöaiheiset kirjat ja lehdet aihepiirreittäin), esim. tilkkutyöt . Klikkaa jonkin kirjan kuvaa ja pääset ko. kirjan sivulle, alempana näkyy Take a look ja suurennuslasin kuva, jotka klikkaamalla pääset katselemaan UPEITA ISOJA VÄRIKUVIA! Tämän sivuston ongelma on etteivät ISBN-numerot ole näkyvissä. No eipä hätiä mitiä, löysin toisen taiwanilaisen nettisivuston (latautuu hitaasti) josta löytyy ISBN-numerotkin. Myös tältä sivulta löytyy kuvia kirjojen sisäsivuista, mutta ne eivät aukene niin suureksi kuin tuossa toisessa. Näitä kahta sivustoa käyttämällä etsin mieleisimmät kirjat ja sitten ISBN-numeron perusteella tilasin ne Amazonista.

Sen verran vielä Amazonista, että ensinnäkin kirjathan ovat törkeän halpoja. Toimitus ei kuitenkaan ole mitenkään hirveän halpaa, joten kannattaa tilata isompi erä kerralla. Toimitustapoja on kaksi, hitaampi ja nopea. Olen itse käyttänyt nopeaa DHL-kuljetusta, joka tulee parissa päivässä kotiovelle. Kerran on tilauksen arvo ollut niin suuri että täytyi tullata (DHL hoiti, kuuluu hintaan). Kirjoistahan ei kuitenkaan mene kuin 8 %:n arvonlisävero, joten hirveästi ei hinta tuosta nouse.

Ja tässä sitten kuvia ja linkit taiwanilaiselle sivulle ko. kirjaan viimeisimmästä tilauksestani. Toivottavasti linkit toimivat ja niistä on teille iloa!

ISBN 4893969188 LINKKI

449276.jpg

ISBN 4893968963 LINKKI

449306.jpg

ISBN 4893969366 LINKKI

449309.jpg

ISBN 4893969358 LINKKI

449311.jpg

ISBN 4893969501 LINKKI

449317.jpg

COTTON TIME -LEHTI

449324.jpg

QUILTS JAPAN -LEHTI

449327.jpg

ISBN 452904100X LINKKI

449333.jpg

ISBN 4834724875 LINKKI

EHDOTON SUOSIKKINI, VIRKATTUJA ELÄIMIÄ!

422631.jpg