Onkohan tässä kesä viimeiset värjätyt langat, kenties? Aikamoinen kasa niitä onkin jo kertynyt ja mitään erityisen mielenkiintoista värjäyskasvia ei ole nyt näkyvissä. Mutta mutta, syksyhän on tulossa ja sieniäkin putkahtelee. Eihän sitä tiedä kuinka niistä innostuisi. Tosin sienivärjäys on jollain lailla ihan oma juttunsa. Katsotaan.

824918.jpg

Tässä olisi kokenillilla värjättyjä Nalleja. Kun en muistanut merkitä lankoja, en nyt muista mikä oli valkoista ja mikä luonnonvalkoista, mutta keskellä olevan kirkkaan epäilevän olevan valkoista, sen vasemmalla puolella luonnonvalkoista ja vasemman puoleisin on varmasti harmaata. Oikeassa reunassa on 1. jälkivärin valkoinen ja sen vieressä harmaa. Keskellä oleva violetti on varmaankin sitten se tarhakäenkaalissa käväissyt valkoinen joka sai oudon harmaan värin, käväisi sienimössössä (ei vaikutusta) ja kokenillissa tuli sitten tuommoiseksi. Kokenillia olisi vielä 25 g, mutta täytyy vähän miettiä minkä kanssa sitä yhdistäisi, kenties krappia joudun vähän ostamaan. HEI, munhan piti lopettaa nää hommat tältä kesältä ;)

824917.jpg

1. Kanerva, valkoinen Nalle
2. Kanerva, harmaa Nalle
3. Kanerva 1. ja kokenillin 2. jälkiliemi, lv Nalle (väri enempi punaruskea)
4. Rikkaruohosoppa pihasta, mm. porkkanan naatit, pujo, apila, korte, raparperin lehti, valkoinen Nalle (enempi keltainen kuin kuvassa)

Seuraavaksi taidan asetella kaikki langat nurmikolle kuvattavaksi ja järjestää arvauskilpailun siitä, paljonko lankoja on. Pysytelkää taajuudella! Palkintona saattaapi olla KASVIVÄRJÄTTYÄ LANKAA...