Viime perjantaina lähtiin viemään Neitiä kummitädille Tampereelle ja taka-ajatuksena oli että pääsis käymään Koskikeskuksessa lankaostoksilla. No jäipähän käymättä kun Pikku Ukkelin kanssa on niin hankala liikkua mutta pääsinpähän Tullintorin Pellava-mikälie-kauppaan ja ostin hiukan virolaista hahtuvalankaa. Ensin käsissäni oli kaksi kiekkoa, mutta kun jouduin odottamaan että edellinen asiakas sai ostoksensa tehtyä, olikin kiekkoja 4: vihreää, oranssia, liukuvärjättyä sinistä ja oranssi-vihreää. Halpoja olivat, 50 %:n alennuksella 23 euroa kilo. Vaikken päässytkään kunnon lankakaupoille, on Tampereelta tulossa minulle Silke-Tweediä, kun Neiti huomenna kotiutuu. Värivalikoima oli aika suppea, ja päädyin puhelinkonsultaation jälkeen harmaaseen. Lankasta olisi tarkoitus tehdä neuletakki sitten joskus.

Matkalla poikettiin Marjamäen pajutilalla. Aivan ihana paikka, jossa olisin voinut viihtyä kauemminkin, mutta nuo lapset... Ostettiin puutarhaan ensi kesäksi traktori! 

139110.jpg

Tampereen-reissulle piti tietysti ottaa jokin helppo käsityö mukaan, ja virkkasin sinisestä Samosista pikkulaukun. Virkkaaminen ei vienyt paljoa aikaa, mutta viimeistely, voi että miten se voikaan olla vastenmielistä. Vuoritin laukun ja laitoin suulle vetoketjun, ja siihen hommaan meni varmasti tuplasti enemmän aikaa kuin itse virkkaukseen. Minulla on tuota farkunsinistä Samosta vielä 500 g ja niistä tekisi mieli jonkinlaista neuletakkia. Mutta se saa kyllä vielä odottaa parempaa inspiraatiota (ja etenkin monien keskeneräisten juttujen valmistumista).

139079.jpg

Nyt taidan painua taas tilkkupeiton alle tikkailemaan.